Quantcast
Channel: Musikk fra Norge
Viewing all 1002 articles
Browse latest View live

Robert Dyrnes – Absolutt tystnad (bok anm.)

$
0
0
Er du over middels interessert i norsk rock og lurer på hva du skal kjøpe til deg selv i julegave, da er svaret denne boken. En slags selvbiografi over utgivelser Dyrnes har hatt mer enn en finger involvert med. Alt satt sammen oversiktlig og svært delikat av Yngvild Andreassen.

Fordelt over 228 fargerike sider + en 7" vinyl singel med uutgitt låt av Pussycats, får man vite det meste om utgivelsene Robert Dyrnes har vært med å utgi og som han har stått for alene. Det meste er vinyl men også en overraskende mengde CDer (tatt i betraktning at mannen er vinylfanatiker) og noen kassetter som startet det hele.

Alle selskapene er satt opp etter katalognummer. Utgivelse for utgivelse, med tilhørende nerdefakta som alle elsker (i hvertfall den gjennomsnittlige leseren av denne bloggen). Her er opplagstallene, og eventuelle varianter. Her er alle cover og vinylfarger avbildet så enhver kan sjekke hva som mangler i samlingen deres. Dette blir lett krydret med anekdoter og presseklipp og lignende. I det hele en fryd for øyet for enhver og en selvfølgelighet i enhver nerds boksamling.

Ja dette er nok litt nerdet, men 300 eksemplarer burde gå som varmt hvetebrød. Bare det at vinylsingelen har en uutgitt Pussycats låt burde være nok til å få minst 300 til å kjøpe denne, og da bør man være oppmerksom på at coveret finnes i tre forskjellige cover varianter så de mest iherdige kompletistene av Tromsøs største stolthet bør nok belage seg på å kjøpe tre bøker. Rykter vil ha det til at man kan kjøpe de to fargevariantene som ikke er med ditt eksemplar utenom. 

Bestill den øyeblikkelig fra Backbeat, og du skal se det blir jul i år også.


Topp 10 for 2018

Oppsummering av fanzinehøsten

$
0
0
Denne høsten har virkelig fanzinene i Norge funnet veien tilbake til papiret. At det finnes nettfanziner og blogger i fleng burde være en kjent sak. Desto gledelig at også papirutgavene styrker sin posisjon etter noen år med litt fallende tendens. Får håpe at den nye tendensen følger på inn i nyåret.

I Tromsø har den råferske fanzinen Asfaltparasitta rukket å gi ut intet mindre enn to utgaver i løpet av høsten (begge i A4). Vi snakker her om en pønkfanzine som tar opp klipp og lim estetikken som disse hadde i stor grad på slutten av 1970-tallet og noen år inn på 1980-tallet.

Innholdet var preget av dette da det var lite plass til skrift, som varierte fra håndskrift til maskin. Ett unntak var i #1 som hadde en lengre analyse av Kjøtt, deres utgivelser og forskjellene mellom deres to låtskrivere Helge Gaarderog Michael Krohn, Denne var maskinskrevet i en spalte. Ellers fulgte #2 opp der #1 slapp. Begge var/er gratis.

Gratis er også Tromsøfanzinen Cat Collective som er en meget forseggjort fanzine, i proff flerfarget trykk som kom med sitt #3 i år i Oktober. Dette er en feministisk A5 zine som ville fremheve kvinner i musikkbransjen, både som utøver og alle de som utgjør maskineriet som får bransjen til å fungere i hverdagen. I tillegg tok de avstikkere inn i andre kunstneriske retninger. Utgiverne bak Cat Collective er en gruppe personer som i lederen på første utgave, June 2018, forteller at de er en «...group of engaged women in the cultural scene. In addition of bringing creative women together, the volunteers are constantly planing and arranging cultural events.».

Kollektivet kom sammen i en felles frustrasjon over at det var for få kvinner i alle deler av kulturbransjen. Det er noe de håper å bidra til vil bli en endring på med denne fanzinen og alle de andre aktivitetene de bedriver. Zinen er engelskspråklig og i likhet med Asfaltparasitta, ble den både trykt på papir og samtidig publisert som web fanzine. Alle publisert lik både på papir og digitalt. CC ble skrevet på maskin i en variasjon fra en til to spalter, rikelig med illustrasjoner og fotosider. 12. desember 2018 fikk Cat Collective årets likestillingspris fra Tromsø kommune! Vi gratulerer.

Goldies er velkjent for lesere av Musikk fra Norge. I lederen i julenummeret som kom tett før juleaften, er lederen byttet ut med anmeldelsen av #48 i fra denne bloggen. Det er jo artig at velfortjent skryt blir verdsatt.

I tillegg til de vanlige spaltene med auksjonsnytt og Auduns syngeharem osv. får man historien om Fox Records, Ingvar Wahlberg og en kritisk og meget bra anmeldelse av boken Rare Record Price Guide 2020 med en innbakt Top Ten liste av faktafeil. Som alltid en zine for alle over middels interesserte vinyljunkier der ute. Kommer ut med nytt nummer hvert kvartal i A5 og gjennomført svart/hvitt trykk. 

Den andre oppadgående platesamlerefanzinen i Norge er Platesamleren. Den kommer en gang i året (de siste årene) og er en liten murstein (A5) i proff flerfarget trykk, nå på hele 132 sider. Dette er virkelig en fryd å både se i og lese. Grundige artikler og hovedsaklig Skandinaviske singel og EP  diskografier. Denne gang på artister som The Supremes (inkl Diana Ross solo), Sonny & Cher (inkl Cher solo), og større geografisk nedslagsfelt på Humble Pie og Downliners Sect. I tillegg saker på The Beach Boys, bootlegs, The Hollies, nyheter og inngående index over hovedartiklene i alle utgavene av Platesamleren til nå. Som sagt proff trykk som koster, og dermed er nå prisen 130,- kr. Altså ca 1 kr på side, men garantert verdt prisen. Litt mer hvis du bestiller igjennom posten.

Så tett opp i julen at de fleste som abonnerer på Helvete Magazine ikke fikk Desember nummeret før i romjula. Uansett vel verdt ventingen (er en stund siden forrige nummer). Er som sedvanlig en del intervjuer her (Fierce Justice, Decipher, Cancel, Sons Of Alpha Centauri, Invoker, Skies Turn Blackog An Endless Path.) men mest av alt festival reportasjer. Ett uhorvelig antall band blir omtalt. Alt fra verdensartister til lokale band stort sett bare vennegjengen vet at de eksisterer. 

Helvete er nå en av de lengstlevende metalfanzinene i Norge, med en dekning av alt fra soft metal fra Da Vinci til Nazareth til brutal death og black metal. En klar overvekt av de mer hardere metalsjangerne kanskje? I allefall åpner det med Infernofestivalen og sveiper over en rekke andre Norske og internasjonale festivaler, med en rekke unike bilder (også noen rene bildesider). Som vanlig proff trykk og layout, med fargetrykk på omslagsarket og svart/hvit trykk inni. 

#16 av Kaffi fanzine er på 24 fargerike A5 sider og kom ut i 100 nummererte eksemplarer. Står juli 2018 på forsiden men kom ut i september 2018. Koster som vanlig 60,- kr eller trade (altså bytting). Kom også i en limited edition utgave inkludert A4 print, Ken the kylling tegneserie og hjemmelaget Ken the kylling badge til 90,- kroner. Denne utgaven inneholder blant annet saker om Årabrot, fanzine-, plate-, kassett- og bok-anmeldelser, intervjuer med John Merz, Christian R.S. Nistad og Edgar G. Bachel.

Som vanlig klipt, limt og satt sammen i en umiskjennelig stil som er unik for Kaffi. Dets utgiver Martin Mentzoni har gitt ut en rekke andre fanziner også, samt spilt i band, kjentmann i skatemiljøet og svært opptatt av tattoo, noe som også skinner igjennom her og der i hans høyst personlige betraktninger. Alt sammen tråklet sammen med en rød tråd, en svært sterk hang til kaffe.  #17 kom ut 22 desember!!! 

Til slutt kan man anbefale alle å sjekke ut Torggata blad, som nettopp kom med #2 som hadde minimalt med musikkrelatert stoff og dermed egentlig faller utenfor denne bloggens nedslagsfelt, men nevner den da den fortjener din oppmerksomhet. 

Ny video fra Origami Republika

Tilrettelegging for funksjonshemmede

$
0
0


Mandag 10. desember ble Tilgjengelighetsmerket for kulturarrangører lansert. Merket viser vei til kulturarrangementer som er tilgjengelige for mennesker med nedsatt funksjonsevne og gjør det enklere for arrangører å jobbe systematisk med tilgjengelighet. Les mer om det her og her

Ny video fra Venner

Programmet fremover for Ny musikk Bodø

Erling Ramskjell – Kaospraksis (album anm.)

$
0
0

Så er Æ tilbake med nytt album. Det vil si at Æ navnet ble slukt av Rema 1000 så nå er det fullt navn som gjelder. Nok om det. Her er han uansett tilbake like skarskodd ordsmed som alltid. Kombiner dette med en vannvittig teft for melodilinjer som gror i hodet på lytteren og som i kombinasjon med tekstene, vekker minner som ennå ikke er skapt.

For de som ikke har fått gleden av å oppleve denne karen i ett av hans mange prosjekter etter at Schtimmvar en saga blott, har virkelig gått glipp av noe stort. Selv folk som nærmest hater slentrende viserock på nordnorsk dialekt (han er fra Saltdal) har kapitulert etter å ha hørt Ramskjell i fri dressur. Han har dette magiske som så få har. En autoritet og samtidig din bestevenn, verdens naturligste samtalepartner, selv om dette er ti monologer og du kanskje aldri har møtt han.

Albumet åpner med «Drømmer om å ha en drøm». En klassisk Ramskjell komposisjon med en litt underfundig tekst som setter stemningen for resten av albumet. «Alt e tænk ihjæl» synger han og med det slår fast at det meste er sagt. Men det er aldri galt å ha en drøm. Dette albumet er en samling drømmer man kan drømme til å la tankene flykte i vill fart. Selv om mye er sagt før trenger vi en repetisjon og det spørs om ikke Ramskjell formidler ord og tanker som er å betegne som nybrottsarbeid?

Åpningslåten er en smårufsete vise som viser vei. Neste ut er mer rocka og viser at Ramskjell ha mange strenger å trå til på. Sånn varierer er dette albumet som uansett er en drøm av et album som etter noen gjennomspillinger bare gror og gror. Det dukker opp lydkrydder i kriker og kroker man ikke viste var der ved første avspilling. Samtidig kommer lyrikken sterkere og sterkere. Ordkløverienes eleganse blir mer tydelig og overbevisende.

Her er en svært så bunnsolid samling låter som både samlet og hver for seg er påler som vil stå seg i år fremover. Man kan bare la seg overvinne og la seg inkludere i den stadig voksende hærskaren av beundrere for hva denne låtsmeden klarer å hamre inn i studio. Det er mulig han ikke finner opp på kruttet på nytt, men dette er virkelig et av det beste forsøket på svært mange år.

Når lyden av dette albumet gror seg stor og mektig må man sende en tanke til musikerne, til produsenten, til covermakeren. Alt er så gjennomført og samtidig tar de aldri fokus vekk fra musikken, men underbygger og gjør helheten komplett. At ikke noen har signert han på et større selskap viser rett og slett hvor talentløs Norsk platebransje er. Her er en som har alt og leverer album etter album i øverste klasse, og samtidig har singler med sinnssykt hit potensiale. Dette albumets hit, er en var og skjør pop ballade hvor han synger duett med Ingeborg Oktober på låten «...vi får vel se på det».

Albumet er ute nå på alt av strømmetjenester og forhåpentligvis dukker den opp på fysisk format før det blir høst. I mellomtiden sett denne på replay og la den gro. Det fortjener du.


Deathcrush forsmak på deres debutalbum

Forsmak på Kampfar sitt nye album (ute 3 mai)

Terje Nilsen er død

$
0
0
Det er med stor sorg man møter beskjeden om at visesanger, poet og billedkunstner Terje Nilsen er død.

En setning som går igjen når folk omtaler Terje Nilsen og hans kunstneriske liv er sånn ca; «Han kunne nok hatt en betydelig større kommersiell suksess, men han var aldri spesielt opptatt av det.». En kombinasjon av hjemmekjær og flyskrekk førte til en bohemtilværelse i hjembyen Bodø, til tross for at han ble født i Svolvær 26. november 1951.

Allerede i ung alder flyttet familien til Bodø. En av hans siste viser er om hunden Prins, som ett kjærkommet barndomsminne fra Børtindgata. Senere flyttet han hit og dit. Hadde ett kort opphold i Oslo på 1970-tallet før han grodde fast i sentrum av Bodø. Han har hatt utallige stamsteder der «alle» viste at den stolen tilhører Nilsen, og når han dukket opp så var plassen reservert han. Bohemlivet var perfekt for Nilsen i hans virke. Her fikk han fanget opp tanker, historier, impulser til hans mange sanger. Var han ikke tilstede fysisk, så var han i sinnet på reise derfra til evigheten.

Allerede tidlig i barndommen ble han fanget av ord, rim og melodier. Skjebnen ville det sånn at Terje Nilsen skulle bli Norges mest kjente ukjente visekunstner. En stemme som hørtes ut som en blanding av Leonard Cohen og en litt eldre utgave av Tom Waits. Tekster som har flere lag av mening og betydning, og en særegen ironi, ble raskt hans kjennetegn. Men før han gikk solo hadde han en lengre karriere innen det lokale musikklivet, bak seg.

Tidlig i karrieren spilte han blant annet i Bostor storband, Project (i lag med blant andre Asa Krogtoft), Guano og viseduoen Nilsen/Sivertsen (sistnevnte i lag med Halvdan Sivertsen). Altetende når det kom til musikk var ikke spranget fra storbandjazz til noe som i etterkant er blitt betegnet som progrock til visesang noe annet enn naturlig. Innimellom også DJ rundt 1971/72 før han flyttet til Oslo i 1972 som medlem av jazzrock trioen PFT. Sommeren 1972 ble han bassist i Freddy Lindquistorkester. Egentlig var dette bare et ukes engasjement, men det varte ikke mindre enn 7 måneder. Hele tiden på turne. Dette ble hans første (og siste) smak på hva en suksess krevde av reising. Det var rett og slett ikke det han søkte. I 1975 fikk han tilbud om å bli den nye bassisten i Prudence, men takket nei. Turnelivet var ikke noe for han.

Tilbake i Bodø debuterte han som solo artist med singelen «Jean» i 1973. Denne ble utgitt på Mosjøen selskapet Experience Records, som var NordNorges første plateselskap og ga de neste årene ut plater med blant andre progtrioen Crossbreeze, Bodø/Glimt supporter singelen «Gladiatorglimt», Halvdan Sivertsens andre LP "Utsikt minusinnsikt gir tilnærmet blindhet på toppen av pyramiden". Alle med Terje Nilsen som aktiv musiker og på noen også komponist og tekstforfatter. Sistnevnte ble også til en animasjonsfilm Nilsen og Knut Eide lagde. Nevnte plateselskap ga også ut hans debutalbum «Æ» (1977). Her finner man den første, av flere versjoner av hans signaturlåt «Mjelle». En låt som har blitt spilt jevnlig på radio siden til dags dato.

Neste album skulle ta seks år å fullføre og få utgitt. Dette ble en gjenganger for Terje Nilsen. Han tok seg den tiden han trengte, dermed gikk det bokstavelig talt år mellom hvert album. Det var aldri snakk om å selge seg til suksessjaget, til det var musikken for viktig for han. Han fortsatte sin jakt etter sitt uttrykk igjennom en rekke jazz, jazzrock, kor og mer rocka band fra 1970-tallet og til langt etter tusenårsskiftet. Han var også studio og sessionmusiker for Jack Berntsen, Dag Kajander og Halvdan Sivertsen med flere. I 1980 ble han med i The Broken Heart Orchestra i lag med Steinar Ofsdal, Anne Grete Preus og Kari Svendsen. Med dem opptrådte han både i NRK TV serien "Nærsynet" og på konserter, fram til våren 1982.

På denne tiden var han studiomusiker for Geir Børresen på en av hans plater med Smurfene. Dette med å lage musikk for barn er nok en av Nilsens mer ukjente sider. I 1987 kom «Sørpolnissen...broren til Julenissen». Et høre/syngespill som ble sendt på Barnetimen på NRK og samme år utgitt på kassett. Han har laget låtene som Eva Trones (som har sunget en rekke ganger i lag med Nilsen) samlet på hennes album «Lille bille» (2004) som hun fikk Spellemannsprisen for. Trones har senere gjort ett «voksen» album med Nilsens låter.

Han var solist for BodøBig band ved en rekke anledninger fra 1980-tallet til etter årtusenskifte, og i forskjellige navnløse prosjekter i lag med Jan Gunnar Hoff og andre. Senere med fast backingband som Terje Nilsen m/venner. I februar 1998 hadde forestillingen "Tvangsforestilling med forsvinningsnummer" premiere på Piccadilly pub i Bodø. Den besto av tale/vitser framført av Ingrid Evertsen, som nå og da ble avløst av Terje Nilsen og Oddmar Amundsen på gitar. Senere har trioen opptrådt sporadisk rundt i Norge med dette showet under tittelen "Ei tvangsforestilling".

I 2001 sang han på Tungtvann sin hitlåt «Pøbla», noe som førte han ut av musikernes musiker status og ble viden kjent for nye lyttere. Året etter innledet han et samarbeid med Voksne herrers orkester i Bergen. Har opptrådt på deres faste mandagskonsert i Losjen i Bergen sporadisk opp igjennom årene og flere ganger i studio med de som backingband på hans albumer. Nilsen var Nordland musikkfestuke sin profil under festivalen i 2003. Det inkluderte også en hyllest konsert hvor en rekke artister tolket Nilsens viser. Hele 2000-tallet har han hatt sporadiske solo konserter. Etter en lengre pause som musiker/utøver fra 2010, kom han i 2016 tilbake med nytt album og gjorde noen få konserter på Stormen kulturhus i oktober 2016. Etter dette sporadiske konserter t.o.m. 2018. Han planla en spillejobb i april 2019, samt en opptreden under Festspillene i Nord-Norge sommeren 2019. Han var med andre ord aktiv til siste slutt.

Selv om fokuset her er på hans musikalske karriere, så må man ikke glemme Nilsen som billedkunstner, skulptør og tegner. Som det representert på en rekke felles utstillinger, fanziner og aktiv i flere kunstnergrupper. Han har selv stått for malerier på enkelte egne utgivelser. Nilsen er portrettert blant annet i boken «Bodøprofiler» (Odds interbok) 1997. Mange av Nilsens låter er innspilt av en rekke andre artister og band. Hans kunst og poesi er inkludert i flere bøker. I 2013 kom det en egen bok om Nilsen «Mjelle. Terje Nilsen 40 år som plateartist» (J.A. Aspaker Norgesnett), som også inkluderte en CD. Tildelt Blixprisen i 1997, 1/11-2002 ble han tildelt Bodø kommunes kulturpris, 11/11-2002 fikk han Gammleng prisen fra Fond for utøvende kunstnere for sitt virke som visesanger og i 2014 fikk han Alf Prøysen ærespris. I 2018 kom filmen om Terje Nilsen, i form av "Alt e´ såre vel". Nilsen døde 20. mars 2019. Med det forsvant en av de mest markante stemmene i norsk musikkliv.

Dokumentarfilmen "Alt e´ såre vel" ligger på NRK arkivet til 17. november 2021. Konserten han gjorde med KORK i fjor ligger i NRK arkivet i evig tid. Slik minnes han av sine nærmeste. 

Deathcrush - Megazone (album anm.)

$
0
0

Oslotrioen Deathcrush har endelig kommet med sin første fullengder, etter å ha vært et populært live-band i en del år. Trioen består av Linn Nystadnes, Vidar Evensen og Pelle Bamle. Den limited hvite vinylen ser ut til å gå fort, og man skal ikke se bort fra at det kan bli et collectors item. Albumet Megazone ble sluppet på selve kvinnedagen 8. mars, og referer kanskje til deres punkete spirit.

Bandet har fra starten hatt en helt egen sound, som tar utgangspunkt i noiserock men som tar opp i
seg så mye mer. Man kan høre elementer fra alt fra elektronika til black metal. «Ego» er første låt på albumet, og ble også publisert som singel i forkant. Denne skiller seg spesielt ut fra resten av albumet, og som første låt føles det litt ut som en intro til albumet. Misforstå meg rett – den er absolutt ikke dårlig. Låta er ganske enkel, men likevel interessant. Den er repeterende og suggerende, med et fengende bassriff. Sounden minner meg litt om Siouxsie And The Banshees.Videre på albumet går det over til en mer hardcore-aktig stil. «Dumb» som var andre singel fra albumet, har et groovy riff som får deg til å ville bevege på deg. «Daemon» bringer flere interessante støy-lyder. «State of the Union» er mer rytmisk igjen. Albumet avsluttes med nesten 20 minutters stillhet, som er lagt inn i lydsporet «State of the Union», før det kommer et slags easteregg ved 23:00. Dette høres ut som en speeda versjon av «Ego» - rått!

Tekstene er også interessante, og kan tolkes som en kommentar på den moderne tids problemer. Dette kan man allerede se i mange av titlene. Temaer som går igjen er uvitenhet, hva vi påvirkes av, egoisme og spill vi spiller i dagliglivet. Personlig liker jeg spesielt godt linja: "I don't get why you get to do that" fra «Ego».

Megazone består av mange ulike komponenter som til sammen blir et helhetlig og spennende album. Deathcrush er klar for nye høyder, med sin særegne mix av råskap og raffinert følsomhet. Få med deg releasekonsert på Blå (Oslo) den 12 april!

FAENIHÆLVETTE – Personlig tragedie EP

$
0
0

Det ferske bandet FAENIHÆLVETTE fra Asker ga ut EPen «Personlig tragedie» 22. mars, foreløpig kun på strømmetjenester. Bandet består av Håvard Solli, Joachim Lyche og Torfinn Lysne, som også er medlemmer i pønkebandet Another Idiot, som er noe mer kjent (i alle fall ifølge facebook-likes).

FAENIHÆLVETTE spiller hardcore med noen interessante metal-elementer. Sounden minner om Blitz-hardcoren på 80-tallet, med band som Svart Framtid, Siste Dagers Helvete og Stengte Dører i tankene. EPen består av 3 låter.  Første låt heter "Du blir ikke feminist av en rød leppestift" og handler om dem som kaller seg feminister men egentlig ikke gjør noe for likestillinga. Kanskje kan man si at det er blitt en slags mote å fremstå som feminist uten at man trenger å være så politisk interessert. De nevner at disse wannabe-feministene er mer opptatt av nach enn tog på 8. mars, og mer opptatt av Instagram og Buzzfeed enn Stortingsvalg. Mot slutten av låta kommer et breakdown, som kunne gått for å være death-doom metal.


"Homofober som ser på lesbe-porno" er låt nummer 2 og handler om at «å elske er en jævla menneskerett», og om hykleri. Hvem som er hyklere skjønner du kanskje fra tittelen? Etter første vers kommer et kort parti med blastbeats, som gir låta ekstra punch! "Bitch jeg har billett" er tredje låt og handler om hverdagslig slit med billettkontroll. Denne låta har også et parti som er tydelig inspirert av metal.

I EPen «Personlig tragedie» tar FAENIHÆLVETTE det beste fra hardcore og metal. Låtene er politiske og korte, i ordentlig pønk-spirit, men man ser også at de har evnene til å peise på med f.eks. blastbeats når de føler for det. Dette er et band å holde øynene åpne for i tida fremover!

Inferno Metal Festival 2019

$
0
0
Tradisjon tro vil Inferno metal festival gå av stabelen i påska, som i år vil si 18. - 21. april. Dette er den 19. gangen festivalen arrangeres, og den har blitt en tradisjon for mange ekstremmetall-fans verden rundt; i fjor var over halvparten av publikum fra det store utland. Konsertene vil i år holdes på Rockefeller, John Dee og Kniven. Festivalpass og billett til torsdag er allerede utsolgt, og søndags-billettene er det ikke mange igjen av.

Som vanlig består festivalen av en god del norske band; både klassikere, som Dimmu Borgir, og ferskere band som f.eks. konkurransevinnerne Vingulmork og Acârash. Sistnevnte er et band å bite seg merke i - de blander black metal, doom og organic 70s hard rock. I tillegg til musikk har Inferno merch stands, tatovører og visuell kunst - gjerne av folk som har designet logoer og/eller albumcover til kjente metalband.  


Her er en oversikt over norske band som skal spille:

Torsdag

Rockefeller
16:30   Svarttjern
19:30   Aura Noir
23:30   Dimmu Borgir


John Dee
17:15   Shakma
20:30   Inculter

Fredag
Rockefeller
16:30   Ragnarok

John Dee
17:15   Superlynx

Kniven
14:30   Psykopath
15:30   Sepulcher

Lørdag
Rockefeller
19:30   GAAHLS WYRD
21:15   Taake

John Dee
17:15   Acârash
18:45   Avast
20:30   Mork
22:30   Cor Scorpii

Kniven
14:30   Purple hill witch
15.30   Nekromantheon

Søndag
Rockefeller
21:15   1349

John Dee
17:15   Vingulmork

Nytt(ige nyheter)

$
0
0

Artisten Awser Derf, som holder til i Oslo, har kommet ut med noise-albumet «Deranged roots». Det kan kjøpes digital på hans bandcamp, i tillegg er det laget 6 kassetter i DIY-stil hvorav 2 fortsatt er til salgs. Fordelen med å kjøpe digitalt er at da går 75% av inntektene til Redd Barna. Albumet er gitt ut på Antsy records. Awser Derf spiller 4. april som del av Karnevalet utstilling på Interkulturelt Museum, i Prosjektrommet i 2.etasje, hvor Polyføkt står som arrangør for konserten. 

Oslobandet Wet Dreams slapp 29. mars det selvtitulerte debutalbumet. Bandet kaller seg en blanding av punk og garage. Albumet finnes på alt av strømmetjenester, i tillegg til at det kan kjøpes digitalt, på kassett og LP. Sangene er skrevet av Sebastian Ulstad Olsen, frontmann i Death by Unga Bunga.

Black metal bandet Posthum kommer med album 12. april. Tittellåta "Like Wildfire" er ute som singel nummer to på alt av strømmetjenester. Albumet gis ut på Indie Recordings.

MoE og den danske saxofonisten Mette Rasmussen (bosatt i Trondheim) har slått seg sammen om å lage albumet «Tolerancia Picante» som hadde offisiell release i Japan 29. mars. Kan kjøpes digitalt og på CD via bandcamp. Som vanlig er master og cover design av Lasse Marhaug.

MajaS. K. Ratkje ga ut albumet «Sult» i begynnelsen av mars, delvis laget til ballet suiten av Jo Strømgren for den norske ballett, basert på Hamsuns «Sult». Albumet kan kjøpes digitalt, på CD og LP via Boomkat. På albumet bruker hun et pumpeorgel som er rigget med metall- og PVC-rør, og har en vindmølle innbygget, sammen med harpikstråd, metall- og glassperkusjon og bue - som hun måtte lære å spille før innspilling.

Bodø-bandet Tarsius slipper sin første fullengder 5. april, etter nesten 8 år som et populært live-band. Nå skal det sies at de fleste medlemmene har flyttet bort fra Bodø for å studere. Albumet har fått tittelen «Electric Bungalow», og vil være tilgjengelig digitalt og på vinyl. Tarsius har et bredt spekter av inspirasjonskilder og tar inn elementer fra mange sjangre, men de er kanskje mest tydelig inspirert av Frank Zappa og Mike Patton. Det blir releasekonsert på Public (Bodø) 18. april.

Med prosjektet The Secret Sound lager Kristine Marie Aasvang eksperimentelle lydbilder der vokal og feltopptak er bærende elementer. "Klagesang" er hennes første soloalbum, utgitt på Safe & Sound Recordings fredag 29. mars. Albumet er ute på alt av strømmetjenester og vinylen kan bestilles fra Platebutikken Big Dipper, Platebutikken Tiger eller Platekompaniet.

The Dogs, bandet som har blitt kjent bl.a. for å selge kumlokk som merch, kommer med ei ny skive 5. april. Albumet «Rid me of Knives» består av en samling B-sidespor, coverlåter og andre musikalske rariteter. Den var tenkt som ei plate som kun skulle selges på konserter, men etter høy etterspørsel slippes den også digitalt. The Dogs spiller for et utsolgt Rockefeller dagen etter release.

Moddihar sluppet andre singel «Kriegspiel», fra hans nye album «Like in 1968» som slippes 13. september. I tillegg har han annonsert en norgesturne som starter i juni.

Punkbandet Blomst ga ut albumet "Blomst IL" 8. mars – «et ærlig album fra livet i 20-åra». Albumet har fått mange gode anmeldelser fra nasjonale medier. 

Deathpop-bandet Blood Command har sluppet andre single fra den kommende EPen deres. Singelen har tittelen "S01E02.Return.Of.The.Arsonist.720p.HDTV.x264". Yngve Andersen, som er bandets produsent, gitarist og låtskriver, sier at "låten er neste episode etter 2011s «Summon The Arsonist». En gave fra oss til våre mest lojale fans som har vært med siden begynnelsen". Den fulle EPen kommer ut 12. april, og vil utgis på vinyl gjennom Fysisk Format.



Utstilling og konsert 4. April

$
0
0
I morgen blir det utstilling og konsert fra Christian Blandhoel. Konsertdelen som Hello Friend. Med seg denne aften har han hentet inn vennene Strangerous, Awser Derf og Monolab.

Utstillingen skal henge der i månedsvis, så den er det flere muligheter til å få med seg. Konserten derimot er kun i morgen og arrangeres av PolyFøkt, og er en del av Karnevalet sin utstilling på Interkulturelt Museum på Grünerløkka i Oslo, og som vil vare helt fram til 27. September i år.

På konserten får man ett minitversnitt av Oslos eksperimentel/støy scene, der etablerte og nykommere får vist seg fram hver for seg. Kvaliteten på det som vil bli fremført er state of the art så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid å møte opp.

Tarsius – Electric Bungalow (album anm.)

$
0
0
Det er temmelig spesielt å vente syv år på å utgi debutalbumet, men så er Tarsius alt annet enn nok ett straight band. Allerede fra åpningslåten anes det røtter spredd fra pønk til prog, fra det eksperimentelle til hard rock. På dette albumet blander de alt dette og litt ekstra.

Åpningslåten skiller seg litt ut og minner mest av alt noe Hawkwind kunne gjort rundt Church of Hawkwindperioden deres. Prog men samtidig elektronisk og definitivt ikke kraut inspirert. Resten av albumet derimot svinger seg i et hesblesende tempo hvor man aner visse jazzinspirasjoner oppe i et Mr.Bungle inspirert musikalsk landskap. I enkelte hjørner skimtes også Zappa. Men dette er først og fremst Tarsius som øser av sitt øverflodshorn. Intelligent og vakkert snor de seg inn i hodet til lytteren med sitt særegne univers.
Apropos horn, så har de en blåseseksjon som virkelig fyller ut lydbildet og arrangementene på en fortreffelig måte. Oppe i dette er det ett stødig rocka band som virkelig durer i vei som ett vilt lokomotiv og drar med seg hele kollektivet. Prikken over ien er en vokal som er stålsatt og kan til tider minne om Mike Patton. Dette albumet er satt sammen, låt for låt, så bra at man må virkelig lure på om dette er fritidsprosjekt eller levebrød. Hadde de vært fra New York hadde de vært på alles lepper forlengst.

Det eneste som trekker litt ned er produseringen som i enkelte sekvenser blir litt grøtete, andre har for mye romklang. Pirk og småting i den store helheten, men likefullt irriterende. Men alt i alt godkjent, spesielt på de mer hardere sekvensene får lydmixen fram faendenivoldskheten i bandets uttrykk. Alt i alt er dette pliktkjøp for enhver som er lidenskapelig opptatt av slitesterk musikk som holder seg tiår etter tiår.

Releaseparty og halvveis reunionkosert gjøres unna på Public i Bodø, 18. April, men allerede i morgen 5. April er den tilgjengelig på strømmetjenester. Å oppleve dette orkestret live er en festaften alle som liker musikk bør ha med seg. De håper vinylutgaven er kommet fra presseriet til releasekonserten. Ut kommer det uansett i løpet av våren og verdt å vente på noe godt, er som kjent noe alle bør prøve seg på.

Her er en liten smakebit på hva som er i vente:

Blitz har bursdag, i år også.

Sindre Bjerga med nye album

$
0
0
15. April i år kommer det et nytt Sindre Bjerga album. Two Sub-zero Units kommer ut både digitalt og som mikrokassett på Lavender Sweep Records, som holder til i Swansea i Wales.

Mikrokassettutgaven kommer i et begrenset opplag av 30 eksemplaer og kan forhåndsbestilles nå (snart utsolgt så gjør det nå). Lengden er på en time (30 minutter per side) og innspilt med hastigheten 2.4 cm/s, noe som gjør at den kan kun avspilles på diktafoner og enkelte telefonsvarere og lignende avspillingsmuligheter!

De to halvtimene er liveopptak fra hhv Third Space Gallery i Helsinki, Finland (8. April 2017) og House of Literature, Tartu, Estland (11. April 2017). Allerede nå kan man strømme konserten fra Finland på selskapets Bandcamp.

Fake Head er en relativ ny trio, som nettopp kom med albumet "Scottish Delight". Trioen består av Sindre Bjerga, Claus Poulsen og Grant Smith. Noen deler av albumet ble spilt inn i februar 2018, hos Smith i Edinburgh (Skottland), andre stammer fra Berlin (Tyskland) fra i oktober 2018. Alt ble sluttført med å sende filer på nettet til hverandre. Sluttresultatet er utgitt av Illuminated Paths fra Florida (USA). Det albumet ble utgitt 5. April i år og finnes både på selskapets Bandcamp og er utgitt som normal kassettutgivelse. 

Alltid aktive Bjerga ga også ut et album med opptak fra Latvia og Estland fra 2018, på det tyske selskapet Econore, 28. Mars i år. Floorcleaner kom i 20 eksemplarer som CDr og som strømming på labelens Bandcamp.

Artister Mot Eurovision 2019

Viewing all 1002 articles
Browse latest View live