Quantcast
Channel: Musikk fra Norge
Viewing all 1002 articles
Browse latest View live

Anders Brørby – Kill Count og Triology I (album anmeldelser)

$
0
0
Kill Countåpner akkurat så mørkt og dystert som tittelen antyder. Ørene vasser rett inn i en elv av emosjonelle preferanser av den mørke sorten. Ikke Saw men mere opp mot Twin Peaks. Dette er mer i gata der Angelo Badalamenti bor, men hakket mørkere og mer direkte.

Man kan godt si at Brørby har videreført sin tilnærming til mer ambient musikk, samtidig har han tilført sjangeren en soundtrack dimensjon der filmen skapes i lytterens hode og nok neppe vil bli realisert på ett lerret i nærmeste framtid. Synd for dette fortjener virkelig å bli filmet.

Etter noen låter er man inne i ett nesten industrielt landskap der støyelementer parteres og settes sammen på en måte som får platen til å dekke en større spennvidde og nedslagsfelt, men uten å tippe over å bli fragmentert. Det er hele tiden en mørk stemning som er den røde tråden i dette albumet. Låt etter låt bygges dette albumet opp til et unikt lydverk som virkelig legger en ekstra dimensjon til kryssningspunktet mellom dark ambient og noe mer avant garde, uten at dette noensinne blir noe for "spesielt interesserte". Dette burde alle som liker musikk bortenfor VG listen gi en sjanse. 

Enhver som har planer om å lage film bør sporenstreks sjekke ut Anders Brørbys musikk, i hvertfall hvis man skal gjøre noe som er ett fnugg av mørkt og dystert. Dette er musikk som virkelig kan forvandle en grei nok film til noe ekstra.

På Triology I er han invitert inn til å gjøre halve albumet, i lag med Amerikanske The Corrupting Sea, som gjør andre halvdel. Dette er en av flere album sistnevnte gjør i lag med utvalgte artister. Her følger han opp de mer ambient orienterte sidene av sin musikk. Fortsatt svært forførende og vakkert og med ett tilsnitt av ett mere udefinert mørke. Ikke så klart og tydelig som på Kill Count, men likefullt til stedet.

Brørby har med dette levert sitt 11 og 12 album og burde forlengst vært på alles lepper når man snakker om the next big thing i norsk musikk. Det har dessverre ikke skjedd til nå, men forhåpentligvis kan disse to albumene åpne noen porter for Brørby er absolutt en av de mest spennende norske musikerne/komponistene per dags dato. Gjør deg selv en tjeneste og ta dypdykket og overaske deg selv. Lytt tre ganger igjennom og jeg garanterer at du vil sjekke ut resten av hans katalogogså. Det fortjener du.

Bodø Radio - Bodø Radio (album anm.)

$
0
0

Endelig er Bodø radio sin debutplateklar til å bli kjøpt av alle med sans for rim og innhold som beskriv et liv på kanten av stupet. «Kan du ikke bare skriv ut nå medisin/samme om det e valium eller stesolida» e refrenget på første låt og sånn går det fra alkohol til angst, på en måte som er humoristisk og gravalvorlig på samme tid.

Som de fleste visepunk artister, så er tekstene mer viktig enn noensinne. For at de skal fungere må de ha et budskap og da skrevet og framført med troverdighet. Som en rapport innerst fra hjertet og gjerne ufiltrert. Rått og nakent. Alt dette og mere til oppfylles her. Tenk deg en mix av Jokke, TerjeNilsen, Cornelis Vreeswijk og Æ, med Jørgen Nordengs tilnærming til de mindre lystige sider av livet. Resultatet er unikt og fornøyelig og gir innblikk gatas verden på godt og vondt som man svært sjelden opplever.

Alt er sunget på dialekt og med utrolige dyktige musikere er dette nødt til å bli ett knallsterkt produkt. Denne trioen av bass, djembe og ukulele utfyller lydbildet perfekt. De lar vokalen flyte fritt og utdyper låtene og gir dem en ekstra dimensjon. Det uvanlige lydbildet passer tekstene perfekt og løfter helheten opp og gir deg en helaften fordelt på ni låter som vil gi deg sterke opplevelser.

Jo oftere man lar plata ta en runde på tallerkenen (er på vinyl selvsagt, og er også å høre på strømmetjenester, men det blir jo ikke helt det samme) jo mer gror dette. Låt etter låt tar deg som gissel og lar deg forstå at dette er det viktigste i livet ditt akkurat nå.

Lyden på platen må fremheves. Bak spakene har Hallstein Sandvin nok en gang levert ett prikkfritt produkt. Skjørheten, samspillet og vokalen er smeltet sammen på en måte det står stor respekt av. Albumet viser bandet slik de er live, ett sterkt møte med hvordan virkeligheten er for mange.

LPen kommer med vedleggsark, er presset i 300 eksemplarer og er sammensatt og utgitt av bandet selv i beste gjør det sjøl pønkeånd. Du bør kjenne din besøkelsestid for dette kan fort bli ei kultplate som vil gå for svinmye penger allerede til neste år, når alle som ikke kjøpte den da det var mulig forstår at det går ikke an å leve uten denne klassikeren. Helt klart ett av årets sterkeste album.

Førstkommende lørdag (24. August) har de releaseparty for albumet på Public i Bodø. Det blir første mulighet til å slå kloa i dette praktfulle albumet (og sikkert få det signert i samme slengen).

MoE – La Bufa (album anm.)

$
0
0
Den produktive trioen MoE ga på fredag (23. august) ut sitt tredje album, bare i år. «La Bufa» er ute nå på LP, CD og digitalt. Bandet selv har omtalt det som deres første «Rock'n'Roll album» på Facebook. Det er absolutt rocka, men ikke standard Rock'n'Roll. Det er hardtslående og brutalt, og  minner om Life… but how to live it, Poison Girls, Sonic Youth, amerikansk no wave/punk fra starten av 90-tallet med hint av metal og straight up noise. Den karakteristiske stemmen og vokalstilen til Guro Moe gjennomsyrer låter som balanserer på stupet til totalt kaos, samtidig som de har en utrolig kontroll. Albumet er hovedsakelig spilt inn i Testa Estudio, Mexico, og mikset og mastret av Jørgen Træen hos Grotten i Bergen.

Låter som skiller seg ut

Låt nummer 3, «Freak», er eksperimentell med bare vokal, og støy i bakgrunnen. Moe bruker stemmen til å lage ulike hylende lyder og squicking i tillegg til hviskende snakke-synging, noen ganger også på innpust som gir en spennende effekt. Dette er nakent, rått og ærlig slik som bare MoE kan. Også «Hit me», låt nr. 7, er ganske minimalistisk med vokal, støy og gitar. En liknende feeling kommer tilbake i siste låt, «The Clown». Fordelingen av disse låtene skaper et sammenhengende og gjennomgående album selv om låtene skiller seg ut. «The Clown» er en god avslutning som gir en følelse av at ringen er sluttet.

På låt 8 og 9 har de med seg Danishta Rivero som legger på ekstra støy og vokal. «Like A Bandit Who Came Upon A Traveler», låt 8, slutter med 45 sekunders støy-solo - som virkelig setter punktum for låta.  

Tekst

Albumet er også tekstlig interessant, selv om teksten ofte kan være litt vanskelig å forstå og kan nærmest virke eklektisk. Det gjennomgående er korte setninger, og en del repetisjoner. Likevel kan man se temaet i hver låt, og et overordnet tema for albumet, men det er vanskelig å fastslå motivet.
At tekstene er politiske kan man kanskje lettest se på låt 5 – «Survival». Her er tydelig skepsisme til hierarki, overdådig rikdom og Trump, med setninger som «Screw that day someday build walls». Den tar også opp tema rasisme og hinter til slavehandel med setningen «Someday I will be rich and eat cake from a black boys head».

Å sette hele albumet til en bestemt sjanger er, som vanlig når det gjelder MoE, helt umulig. Albumet viser nok en side av hva som bor i bandet, og skiller seg fra de 2 albumene som har kommet ut tidligere i år. Likevel er det med flere støy-sekvenser som gir assosiasjoner til fjorårets album Capsaicin, hvor de samarbeidet med Lasse Marhaug.  

«La Bufa» er nok et fantastisk album, fra den enestående trioen MoE. Dette vil du ikke gå glipp av!


Anne Grete Preus (1957-2019) RIP

$
0
0

Det er få i norsk populærmusikk som har holdt på lengre og utmerket seg så mye som Anne Grete Preus. Hun er en bauta som ikke kan fullroses nok. Nå er hun dessverre død etter lengre tids sykdom, noe som førte til at hun måtte avlyse en rekke konserter i år, men hadde håp helt til det siste om å komme tilbake. Hun var en sterk scenepersonlighet, noe som nok alle som har sett henne på en scene kan bekrefte. Hun hadde også en unik innlevelse og måte å formidle det usagte, som gjorde en ekstra dimensjon i hennes tekster. Det kom tydelig fram på hennes mange studioinnspillinger. 

Første gang de fleste fikk høre henne, var på Stjerne 73. Her opptrådte hun, bare 16 år gammel, med sin egen poplåt «Too Proud», backet av Scandinavians som var ett av de ledende dansbandene i Sverige på den tiden. Det blir feil å si at låten og debuten etterlot dype spor etter seg, men artistkarrieren til Preus var en realitet, og idrettskarrieren sakte men sikkert måtte vike for musikken. 

Noen år senere var hun gjesteartist for Lentil Hansen på innspillingen av albumet hans; «What Can You Do That Ain'tAlready Bin Done a Billion Times?» på midten av 1970-tallet. Ett countryrock inspirert album der Preus synger med på låten «Breakfast In The Klondike». En låt som først ikke kom med på albumet, men som senere ble inkludert på en reutgivelse på CDr av Lentil Hansen i 2006.

Høsten 1977 startet folkrock bandet Remmer & tøy opp. Et band Preus skulle bli headhuntet til som vokalist under ett år senere. På denne tiden gjorde hun seg bemerket som visesanger før hun skulle bli rockesanger i Veslefrikk, som bandet het nå. Her ble hun medmusiker med bl.a. Per Vestaby, som også skulle bli bassist i hennes neste band Can Can og på hennes første soloplater.

Veslefrikk ble på mange måter redningen for norsk rock på slutten av 1970-tallet og bindeleddet mellom den mer konforme rocken som hadde regjert (i den grad rocken regjerte) i Norge og pønken som skulle komme for alvor høsten 1979. Plateselskapet MAI håpte at Veslefrikk skulle appellere til ett marked de ikke hadde nådd til da, og det klarte de tildels.

Det selvtitulerte debutalbumet fra 1978 fikk tildels god kritikk og oppnådde ett helt greit salg, uten det store gjennombruddet. Det kom etter suksess på Kalvøya og Roskildei 1979. Etter dette var de etablert som ett av de ledende rockebandene i Norge, med noe så sjeldent som suksess i Danmark også. Spesielt konsertene deres vil bli husket av mange som ett fyrverkeri av sang og musikk.

Andrealbumet «1980» ble nominert til Spellemannprisen og ble også utgitt i Danmark. Tredjealbumet «Kameleon» lå 11 uker på VG-lista i 1981, og Veslefrikk gjorde suksess på Norsktoppen med låten «Til dere» som toppet listen i flere uker. Etter dette ble slitasjen og utskiftningene av personell for hyppige og bandet holdt sin avskjedskonsert 10. juli 1982. Senere kom også albumet «Live».

Preus og Vestaby tok seg en pust i bakken før de var tilbake med Can Can. Et band som sang først på norsk og deretter på engelsk, i motsetning til Veslefrikk som kun sang på norsk. Fire år med ny satsing og to album, der spesielt singelen «Oppenheimer» i det minste ble en kulthit og  A siden med "Tango" en av de første musikkvidoene i Norge. Deres debutalbum "En lek i forhold" innkasserte dem en Spellemannspris, og oppfølgeren "European Rainbow" ble nominert til en Spellemannspris. Mens Preus var i Can Can startet hun samtidig sin solokarriere, med å lage soundtrackene til «Snart 17» (hvor hele Can Can var backingband), og til TV-filmen "Skal Det vere ein dans?" (1986).

Etter at Can Can var historie fortsatte hun solokarrieren med det som mange mener er hennes første soloalbum; «Fullmåne». Det kom i mars 1988. Et album hvor hun lente seg på poesien til Jens Bjørneboe. På «Fullmåne» var ennå Per Vestaby med, noe som også markerte siste gangen de samarbeidet i studio. Ett mangeårig musikalsk parforhold tok slutt. Preus ville stå på egne ben.

I mars 1988 kom også soundtracket til «Hotel St. Pauli» ut. På det samarbeidet hun med Svein Gundersen. Med det var for alvor solokarrieren ett faktum. En karrière som skulle stoppe etter 12 album under eget navn og seks til med de to bandene hennes.

Hun laget også soundtracket til dokumentarfilmen "Av hensyn til rikets sikkerhet" (1989), sang på tittelmelodiene til filmen "Salige er de som tørster" (1997) og på TV-serien «Blind gudinne» (1997). Hun var også med på støtteplater som Forente artister sitt album (og låt) «Sammen for livet» og senere på albumet «Venn». I 1992 fikk hun sin første av flere utmerkelser i form av Gammleng-prisen i åpen klasse. Hun har også mottatt Tekstforfatterfondets ærespris (2006), Norsk Artistforbunds Ærespris (2007), Edvardprisen (2008), Skjæraasenprisen (2010) og Gammlengprisen (veteranprisen, 2013). I 2013 ble hun også innlemmet i Rockheim Hall of Fame og fikk hedersprisen under Spellemannsprisen samme
år. Våren 2017 startet hun som professor II ved universitet i Agder, der hun underviste studenter i låtskrivning. I 2018 ble hun tildelt Anders Jahres Kulturpris, som ble hennes siste utmerkelse.

Av de 12 soloalbumene må spesielt «Millimeter» (1994) trekkes frem. Det ble for mange første møte med Preus. For det albumet ble hun tildelt tre Spellemannspriser; årets kvinnelige artist, årets album og årets hit med tittellåten. Oppfølgeren "Vrimmel" (1996) fikk en Spellemannspris nominasjon.

På hennes siste album «Ett sted å feste blikket» (2013) fikk hun oppfylt ett stort ønske, nemlig å spille i lag med ett av sine forbilder, Lenny Kaye (fra Patti Smith Group mm). Med det var på mange måter ringen sluttet.

For oversikt over hennes utgivelser, deltagelse på samlealbum og på utgivelser for andre artister. Se Wikipedia og/eller Discogs for liste over disse.

Preus vil for alltid huskes for sitt engasjement for de svakeste i samfunnet og for å være foregangskvinne for kvinner i rocken. En sjelden sterk utøver, komponist og sanger som svært mange vil savne. RIP.


Blandhoel – Plant en kniv i skogen (album anm.)

$
0
0

Christian Blandhoel har hatt og har en rekke prosjekter på gang, blir gjerne sånn når kreativiteten flommer over. Felles nevner er gjerne musikk, enten det er tegninger, bygging av feedbackere (en slags modifisert gitar) eller som utøver. Alle tre er inkludert på albumet "Plant en kniv i skogen".

Her brukes feedbackere og andre lydkilder for å få fram ett musikalskt landskap som til tider kan virke mørkt og ugjennomtrengelig i sine mer ekstreme situasjoner. Første låt er slik. Den åpner med en bassaktig rytme som basis og bygges opp rundt denne for etterhvert å gå over i et nytt minimalistisk uttrykk.

Ikke la deg lure for allerede på låt to kommer noise begrepet inn for fullt. Høres litt old school ut slik det var når det ennå var radiosignaler å fange mellom stasjonene. Der kunne det oppstå de mest fantastiske symfonier av tilfeldigheter og gudene vet hva. Sånn høres også dette ut til tider, men dette er framført og laget og er basert på års eksperimentering og søken etter nye uttrykk. Dette er rett og slett godt gammeldags håndverk, utført av en av bransjens mest spennende utøvere. Det høres lang vei (husk maximum volume only)

Dette mønstret med minimalistisk vakker åpning som glidende (eller overraskende hurtig, alt ettersom) går over i noise og/eller rå eksperimentering er en rød tråd i dette albumet som er ett av de mer spennende i denne sjangeren. Det er spennende hvordan han blander rytmikk med ren støy i en særdeles vakker kakafoni. Kaskader av lyd som fanger lytteren inn i Blandhoels univers. Dette er nyskapende men samtidig bygd på års eksperimentering og med røttene liggende på bakken, rått, ekte og ubønnhørlig uten å vike ett sekund.

Ett særtrekk med albumet i sin helhet er variasjonene. Ytterpunktene om man vil, mellom det minimalistiske og det monumentale og hvordan dette har blitt flettet sammen til ett svært velfungerende helhetlig album. Dette er et album som kan anbefales på det varmeste, men da helst til folk som er åpne for det som er lite tilgjengelig. Dette er ikke top of the pops, for å si det sånn, og har aldri vært meningen at det skulle være det heller.

Det er ikke til å stikke under en stol at Blandhoels humor er av 16 års aldersgrense typen. Omslaget (som skal bli en C90 kassettutgivelse med tider og stunder) sier vel det meste om det. Anbefales spesielt for de med en litt svart humor og åpen for det meste.

Nytt(ige nyheter)

$
0
0

1349 kommer med nytt album 18. oktober. Det har fått tittelen «The Infernal Pathway». Det kan forhåndsbestilles via deres Bandcamp. Der kan du velge i tre forskjellige vinylfarger, eller du kan kjøpe den på CD, kassett eller digitalt. Noe merch ligger der også.

Siden forrige Nytt(ige nyheter) har Negative Øhio gitt ut en ny singel. Denne heter «The Great Fiskelefse Mystery» og har en gjesteopptreden av May S. På didjeridoo.

Acarash, Barren Womb, Golden Corem.fl. Er å oppleve på årets Høstsabbath. Derifra meldes det at det er få billetter igjen, så her bør man nok bestille jo før jo bedre.
Uhørte kart, en musikkinstallasjon av Natasha Barrett. Med utgangspunkt i kart fra 1500- og 1600-tallet ble Natasha Barrett invitert til å produsere et spesialkomponert lydverk for Kartsenteret. I verket vekkes lyden av eventyrlystne sjøfarere og oppdagelsesferd til liv, lyd som spiller på de fantastiske vesenene som er tegnet inn på kartene, og lyd som spiller på de spesifikke historiske hendelsene som kartene dokumenterer. Verket skjærer på tvers av tradisjonelle grenser mellom fortid og samtid og mellom kunst og kunnskap. Arrangementet er del av åpningsuka for Nasjonalbibliotekets kartsenter. Arrangementet foregår i Kartsenteret 5. september kl. 18.30.

Meget lyttervennlig metal fra Sublime Eyes. Deres nye album er nettopp utgitt og heter «Corrocean». Absolutt verdt å sjekke ut.

Osloduoen Veins blander de fleste elektroniske sjangre verden har sett de siste 40 årene på sitt nye album «Girth». Og da gjerne i hver enkelt låt. Det blir selvsagt unikt og må høres. De omtaler sin musikk som; pop-metal-electro-ørkenrock-frijazz-industrielle-death-metal! Intet mindre. Og presseskrivet til albumet kan opplyse om at tematikken; «...spenner over temaer som Lars Ulrichs vaklende tenniskarriere, fascinasjoner for øredøvende vond kroppslukt, Steven Spielbergs utdaterte spesialeffekter samt en lærebok i hva petroleum egentlig er for noe mystisk.»

Pink Dirt første singel re-release 21. September i år på Aye aye club i Oslo. Av mange regnet som norges første pønksingel, skal nå bli tilgjengelig igjen for folk flest, nesten på dagen 40 år etter at den kom ut første gang. Den er selvsagt obligatorisk i enhver pønkvinyl samling.

23 November 2019 er VerkstedhallenSvartlamon (Trondheim) stedet å være. Da blir Norges første pønk LP reutgitt. Vi snakker selvsagt om Trondheims samleren 7000 Riff. Denne gangen på rød vinyl. Som ikke det var nok er endelig SjølmordLPen klar og slippes samme kveld. Toppen av kransekaken er at Edge gir ut debutplaten sin, ca 40 år etter at de spilte inn sine bidrag på nevnte 7000 Riff. Sistnevnte kommer med en mini LP. Alle tre kommer i begrensete opplag. På scenen får man oppleve både Edge og Sjølmord og muligens en og annen overraskelse. Mer om det her.

Stavangerbandet Agenda slapp sitt nye album «Apocalyptic Wasteland Blues» 23 August. Det kommer både digitalt og på LP. Musikalskt er dette crustpunk. 

Fredag 6. september slipper Hollow Hearts sitt tredje album "Peter" på Westergaard Records!
Det slippes i 100 limiterte eksemplarer på hvit vinyl. Kr. 299,-. Det er nå lagt ut på forhåndssalg og selges kun her!

Fagseminar om universell utforming /tilgjengelighet. Fagseminaret gir en innføring i tilgjengelighet som angår informasjon, billettbestilling, trinnfri adgang, HC-toalett, teleslynge, skilting, merking og sikkerhet. Målet er bedre tilgjengelighet på festival-/kulturarenaer for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, og bedre mulighet for denne målgruppen å delta som frivillig og få tilrettelagte oppgaver.
23. sept: TROMSØ-REGION
kl 1000 – 1500, Tvibit/ konsertsal
24. sept: NORD-TROMS
kl 1700 – 2030, Kultursenteret i Olderdalen
25. sept: MIDT-TROMS
kl 1730 – 2100, Kulturhuset Finnsnes / Lillesalen
26. sept: SØR-TROMS
kl 1700 – 2100, Thon hotel Harstad, møterom Vågsfjord/ 6. etg.
MELD DEG PÅ VED Å KLIKKE HER FOR INNMELDINGSSKJEMA. https://forms.gle/1Yyr2pM8bQY18zpk8
Påmeldingsfrist: 5. september 2019

Sysselmann ute med ny utgivelse. «Ritual of the Aurora Noir» blir beskrevet som eksperimentelt med sterke innslag av feltopptak og rytmikk, som virkelig får fram Sysselmannens arsenal.

Anti-Lam Front - Litt av en Khan (digital single) slippes 6. september 2019, på Second Class Kids Records. For å følge opp den spiller de (og en rekke andre band) på årets Laarfest 1 og 2 november. I november slipper bandet både splitt-EP med sine venner i Laarhöne og splitt-7" med svenske Headless Frank, mens den middels vanskelige andreplata ventes en gang i 2020.

Nytt Oslobasert rockeband som heter FIGHTS. De slapp sin første "Asbestos High" 23. august. For å markere det og vise publikum hva de står for spiller de på Enga i Oslo 6 september, og dagen etter på Vaterland i Oslo.

Lamek slipper sin nye singel «Kom» 19 september.

Norsk råkk er å se i levende live på Revolver i Oslo 22 november.

Veislakt sluppet sin versjon av "Sonic Reducer" som originalt ble gjort av legendariske Dead Boys, som singel.

Golden Core har satt utgivelsesdato for kommende album og sluppet coverdesignet. Det nye albumet er i hyllene 1. november og har fått tittelen "Fimbultýr". Forhåndsbestillinger kan du gjøre nå via deres Bandcamp.

Psyko Blasfemi, med sin catchy punk, Rødt Kort med allsang-oi for gatene, og Føkkefjord fra tjukkeste bibelbeltet, med punka politisk visesang gjør konsert i nærmeste framtid. Headliner The Conscripts er et bokstavlig talt grensesprengende band, med medlemmer fra Canada, USA og Colombia. Gjengen spiller aggresiv anarkopunk i sama gata som den hardere delen av Crass Records-katalogen, og er i Europa for første gang, for å promotere debutplata si, på Byllepest Distro.
Hele konfekten serveres i Grottene i Stavanger 5. september.

MoE sin låt «Scum» fra deres siste album «La Bufa» er inkludert på bonus CDen «The Wire Tapper 50» som følger med magasinet Wire i august i år

Ohmwork slipper sitt nye album «Horrorworks» fredag den 13, september. Det slippes både som gatefold vinyl og digitalt.

POING og Maja S.K. Ratkje fremfører sanger fra de siste hundre år med temaer som kretser rundt kapitalens innvirkning på hver og én av oss. Et tema som de utforsket på albumet “Kapital & Moral”. Sammen utforsker de det sinnet som finnes i John Lennons «Working Class Hero», sårheten omkring asylbarn som finnes i Åge Aleksandersens evig aktuelle «Fremmed fugl» og Rudolf Nilsens beskrivelse av barna som lager klær til vestlige forbrukere i «En vise om Kinabarna». Musikk og tekster av Kurt Weill og Bertolt Brecht, Alf Prøysen og Tom Waits er også sentrale i dette prosjektet. Få det med deg på Nesodden jazzklubb / Hellviktangen kunstcafé 26 september.

Neste års Inferno festival går av stabelen 9.-12. April.

Stonebreakers med nytt singelslipp 30. august! «Let’s rock the Boat» er andre singel fra det kommende debutalbumet til Tromsøbandet. Fra før av har de sluppet singelen «Boogie Swing». Debutalbumet «It’s All about Rock ‘n’ Roll» slippes på vinyl og digitalt av Rob Mules Records 27. september.

Snart jul vet du, og i den forbindelse pønker Ronny Pøbel opp litt julestemning på John Dee 12 desember.

Høstens meny fra Verkstedhallen & Lobbyen på Svartlamon i Trondheim.

Lytteparty i regi av Ny musikk, Bodø

$
0
0
Ny musikk i Bodø har vært svært aktive siden starten i fjor. En rekke konserter har det blitt, inkl medarrangører av Nødutgangfestivalen (ny utgave av den 3.-5. oktober). Nå på førstkommende fredag har de lytteparty på Atelier Noua.

Tidligere i år sendte de ut invitasjon til alle Bodøs elektronisk orienterte komponister og utøvere om å sende inn bidrag til en elektronisk aften. En lytteaften. Nå har de plukket ut intet mindre enn 12 bidrag, som vil variere fra det som nesten kan betegnes som ambient til ganske støyende lydbilder, med mange variasjoner av elektronisk musikk innimellom der. Noe for enhver med andre ord. Her er både "ferskinger" og veteraner i skjønn forening. Ett meget bra tiltak der folk kan møtes i en litt uformell setting. 


Event og mer info finner du her.

Pink Dirt – jubileumskonsert 21. sep

$
0
0

Lørdag 21. september inviterte PinkDirt til jubileumskonsert i bakgården på Aye Aye Club i Oslo. Jubileumet det er snakk om er altså 40 års-jubileumet til deres debutsingel, som regnes av mange som Norges første punk-utgivelse. Til anledningen ble også singelen re-utgitt, med cover denne gang, remastret.

Det legendariske punkbandet spilte veldig tight – man skulle nesten tro at de spilte konserter hver helg. Dagens besetning består av Atle Skift – den eneste som har vært med fra starten – på vokal, Harald Berge på bass, Geir Arne Johnsrud på trommer og Eivind Molstad på gitar. Dette har vært den faste besetningen siden 2007; dvs. i de periodene bandet har vært aktiv siden 2007. 

På lørdagens konsert spilte de hovedsakelig låter fra 2009-plata «Gi Faan!» i tillegg til «Hey Sir» fra debutsingelen og ei nyere låt kalt «Fred, frihet og alt gratis». Denne var det flest sang med på faktisk, så man skal ikke tro det er over for Pink Dirt, nei. Når det var tid for låta «Hooker», B-siden på debutsingelen, så kom noen tidligere medlemmer opp på scena. På gitar var Atle Skifts bror, Bård Skift, og på trommer Leif Christian Ovesen. Begge disse var aktive medlemmer av bandet i årene 1978-81.  Også denne versjonen av bandet spilte meget bra, som er imponerende da det er en god del år siden de sist spilte sammen.

Det eneste negative å si var at publikum var litt slapt, men de fleste virka likevel fornøyde. Bandet fikk solgt alle singlene (re-utgivelsen) de hadde med, så det er vel et tegn på at mange likte det. Men slapp av - det finnes flere eksemplarer. Du kan få kjøpt singelen gjennom Atle Skift ved å vippse han en 50-lapp og skrive hva det gjelder + navn og adresse i meldingsfeltet. Nummeret er 97124366. 
Nå må det sies at vi i MfN er litt «innhabil» i og med at våre egne musikkprosjekter er en del av Skifts uavhengige plateselskap, Dirt Records. Men dette var virkelig en konsert for historiebøkene. Pink Dirt spilte så og si prikkfritt, eller så prikkfritt som punk kan bli, og attpåtil var det god lyd.

Strangerous endelig på vinyl!

$
0
0

Da er endelig vinylen til debutalbumet til Strangerous i hus! Offisiell release er i neste uke, nærmere bestemt onsdag 16.oktober. Det skjer med releaseparty på Experimania! på Hausmania. Vinylen kan i første omgang bestilles hos Strangerous (Send mail til nestemland (at) gmail.com) eller fra Dirt Records, 200,- per stk. + porto.

Strangerous er en ny stemme i grenselandet mellom industrial noise, avant garde og alt det andre som kan falle mellom to stoler. Hun bruker vokal, ulike instrumenter og elektronisk bearbeiding av lyd for å danne et lydbilde som tar opp i seg både det ubehagelige og det vakre. Strangerous sitt debutalbum, "Ascendant Abyss", kom ut digitalt og på CD den 31. mai i år. Strangerous inviterer deg herved inn i hennes musikalske univers.

Husk at vinylen er utgitt i ett BEGRENSET opplag på 100 ex! CD utgaven er også ennå tilgjengelig for 100,- kr + porto.

På releasekonserten spiller også Adrian Cox& 'lys assia'. Adrian Cox er Askild Hagens artistnavn og sammen med den mystiske duoen 'lys assia' lager han "short music" - korte musikkstykker et sted mellom skjønnhet og støy. Etter to kassetter sent 80-tall ga de i 2018 ut albumet "Drøm rart, lille venn" på strømmetjenester - og kassett. Deres nye album "Lime, Prednisolon & Ding Ding Hao(short music vol II)" kom ut i mai 2019. Stand in for 'lys assia' denne kvelden er Øystein Moe, kanskje mest kjent som utgiver av samle-cd-en "Maskindans" med norsk synthmusikk fra 80-tallet.

FarToHell er symbiosen av Sax og Synth blir perfeksjonisme i denne duo. Fariello og Hellner fyller lydmønsteret fullstendig.

IJIN er improvisert musikk/lyd solo prosjekt fra den Oslo baserte visuelle artisten Christian Blandhoel. Han fremfører sin musikk på spesialbygde feedback kontrollerte «gitarer» kalt Feedbackers. Med disse skaper han ambient droner og støyorienterte lydlandskaper, som kan oppfattes som et soundtrack til å vandre alene i en urban verden.

IJIN er et band/performance prosjekt som ble startet i 2010 som en videreføring av et kunst/utstillings prosjekt kalt; my first recordlabel (2008-2010). Et prosjekt som involverte modifisert instrumenter, i et forsøk på å finne nye måter å lage nye lyd uttrykk, basert på i utgangspunktet gitarer og bass lignende instrumenter. 

Nytt(ige nyheter)

$
0
0
En ny fysisk fanzine-versjon av Musikk fra Norge kommer i løpet av november, denne gang om pønkens historie i Norge fram til nyttårsaften 1980. Følg med.

Retro-rock bandet KRØNSH fra Alta ga ut sitt debutalbum fredag 25. oktober. Klassisk rock i 70-talls stil.

FIGHTSslapp singelen "Five AM" på fredag 25 oktober. De er et Oslobasert band med tydelige referanser til punken og den gode gamle scandirocken. De har en spesiell sound hvor det instrumentelle er ganske enkelt og minner om party-pønk, mens vokalen er staccato screaming.

Arve Henriksen slipper sitt album "The Timeless Nowhere" 1 november. Den kommer som en fire LP utgave som også inkluderer all musikken på to CDer. Tilsammen 42 (!) låter.

Oppkastslipper sin første full-lengder 1. desember, for å følge opp deres EP som kom i mars i år. Albumet har fått den kryptiske tittelen «C2H5OH».
Den fjerde utgaven av Gummilyd går av stabelen 30. november. Bare å krysse av i kalenderen først som sist. 

Tri-Function Million slipper sin andre full-lengder 13. desember (slippfest på Misfornøyelsesbaren), 10 år etter debuten "Sprukket Jord". Dette er rap av den interessante typen.

Maja Ratkje blir intervjuet om sin musikk og kamp for å bevare naturen, i denne podcasten. Vel verdt en time av ditt liv. 

Havkommetfra Hamarøy er også opptatt av musikk og natur. I den forbindelse har de sluppet denne singelen


Negative Øhio sitt debutalbum "Metal is Girly and Gay (And That's Okay)" er for salg fra 7. november på både CD og på strømmetjenester. Kjøp det fra bandet eller Dirt Records.  

Veislaktslipper ny singel (to låter) og musikkvideo 29. November ifra den kommende fjerde platen som blir sluppet i 2020. "We Don´t Wanna" er den første låten Veislakt har skrevet på Engelsk. Det er en ironisk låt om at bandet ikke ønsker å synge på engelsk. Til den slippes det også en musikkvideo. Samtidig så slippes også låten "Haua Rock City", en mer punkorientert låt, som handler om en fiktiv versjon av det lille samfunnet Sokndal også kalt Haua blant de lokale innbyggerne.

Line-upen til neste års Inferno festival i Oslo er komplett.

Til neste uke kommer første bind i VINYLENS HISTORIE! Slik ser det gule hardcoveret ut. Boka kommer også med et annerledes sort smuss-omslag. For de som ikke har bokhandel i nærheten eller vil gjøre det enkelt, kan du få BOKA LEVERT PÅ DØRA til bokhandel-pris ved å bestille den på besteboka@gmail.com! Til de som har forhåndsbestilt nummererte utgaver, blir boka sendt ut i løpet av de tre første dagene til uka.

Novemberutgaven av Lillelyd skjer 17 november på Klosterenga Cafe i Oslo. Konsertstart 19:30. Artister denne kvelden er;
  • Agnes Ida Pettersen er en komponist som jobber hovedsaklig med akustisk samtidsmusikk. Hun har også gjort prosjekter som involverer elektronisk musikk mm En rekke norske og internasjonale ensembler har fremført hennes komposisjoner.
  • Lahestan (Aleksander Haugen) tar i bruk manipulerte samples, no input miksing, field recordings, effektbokser eller andre elektroniske signaler av ulik art, og improviserer fritt over lydbilder som kan være lavmælt, rastløs monotoni, suggererende ostinater eller massiv elektronisk impro. Alt avhengig av dagens innfallsvinkel. Nytt soloalbum ventes i løpet av vinteren.
  • Tellef Øgrim og Henrik Hellstenius har spilt sammen siden 1986 og er begge i dag deler av kunstnerprosjektet "Mugetuft». Sammen har de bak seg en rekke konserter og installasjoner i inn og utland. For denne kvelden stiller duoen Øgrim/Hellstenius med lydfiler, gitarlyder, musikk, umusikk – og håper det beste....
  • Electrond er Trond Gjellum, trommeslager i progrockbandene Panzerpappa og Suburban Savages. Som Electrond spiller han på ymse duppeditter og synger snurrige sanger i et musikalsk univers inspirert av alt fra Kraftwerk og Tangerine Dream via Cabaret Voltaire og Nine Inch Nails. 

Fredag 01. november setter BRAK!, Espen Ursin og Angstsemblet byen på hodet og fremfører sin musikk til glede for de som møter opp på Kafe Hærverk.

Søndag 03. november er det en av Norges mest kjente støymusikere, Lasse Marhaug, som viser frem tre kortfilmer han har laget. Stedet er Cinemateket i Oslo. 

Jon Arne CorellLars KlevstrandKari SvendsenSteinar OfsdalCarl Morten Iversen og Moddi med nytt Rudolf Nilsen-album! Det er det Plateselskapet No. 13 som står bak og slippes 6 desember i år. Det heter «På gjensyn» og er av design og innhold syd over samme lest som «På stengrunn» som kom i 1973. 

C+C Records har stoppet opp og vil kun fullføre de prosjektene de har allerede annonsert før døra blir spikret igjen. Ett av disse er to CD bokser som dokumenterer Ole Paus sin produksjon. Mer om det fra plateselskapets pressemelding; "Den 22. november slippes det to digre bokser, en 13CD-boks med alt Ole Paus ga ut på 70-tallet og en 9CD-boks med alt han ga ut på 80-tallet. Og med alt, mener vi ALT(!). Vi har klart å samle sjutommere, b-sider, samleplater, reklamekassetter, revyer, liveopptak + outtakes fra album, upubliserte konserter og rariteter fra Nasjonalbibliotekets rikholdige fjernlagre (som ikke engang Ole visste at han hadde spilt inn). Alt i alt har det blitt nærmere 100 spor som verken er tilgjengelig på strømmetjenestene eller i butikker. Alt har blitt remastret av Henning BortneOslo Mastering og låter friskere enn noensinne."

«Lyden av nord» er en dokumentarfilm om et unikt prosjekt for å presentere ulike NordNorske musikere for internasjonal musikkbransje og presse i ekstraordinære omgivelser på Svalbard i fjor. Nå vises den på NRK1, søndag 3. november 2019 kl. 22:35. En musikkdokumentar alle burde få med seg.

Roger Johansen slapp sitt nye album «Straight Ahead», i slutten av oktober i år.

Midgardsblot13.-15. AUGUST 2020 er en utendørsfestival ved vikinggravhaugene i Borreparken, Horten. Festivalen går inn i sitt sjette år, og med 10.000 besøkende over tre dager, har Midgardsblot tatt steget frem som en av de større festivalene i Norge. Festivalen har det største internasjonale publikummet, hvor nærmere 70% kommer fra utlandet for å feire norsk vikingkultur, oppleve verdensledende band innen metal, folk- og urmusikk samt alternative og beslektede sjangre. Alt dette i et unikt område full av vikinghistorie og norsk folklore.

Wardrunaer en Norsk musikalsk konstellasjon som skaper nye musikalske tolkninger av gamle Nordiske kulturelle og esoteriske tradisjoner. De er en av headlinerne til neste år. «Wardrunas musikk var den største inspirasjonen til å starte Midgardsblot», sier grunder og festivalsjef Runa Strindin. «Det er veldig stort for oss å få Wardruna tilbake til Blotet, og med vikinghøvdingers gravhauger og den gjenreiste Vikinghallen som bakteppe, vil Wardunas konsert bli en av årets mektigste konsertopplvelser i den norske festivalsommeren», avslutter hun. Wardruna har nettopp blitt signert på Sony Music, og slipper nytt og etterlengtet album før sommeren.

Sagnet om Graatarslagjet- bryllupsmarsjen som ble til ensørgeslått - forteller vinterhistorien om et brudefølge som var på vei over isen på Ørsdalsvatnet i Bjerkreim, Rogaland. Følget går gjennom isen og omkommer på tragisk vis. En fele flyter ensomt opp til overflaten og ut flommer melankolske toner. Tre av Norges mest markante komponister, Therese Birkelund Ulvo, Nils Henrik Asheim og Tyler Futrell, har skrevet nye verk basert på den sagnomsuste slåtten.

TURNÉLISTE
Bergen - 4. november, USF Verftet, 19:00
Hamar - 5. november, Hedmarksmuseets Aula, 19:00
Trondheim - 6. november, Kunsthall Trondheim, 20:00
Bodø - 7. november, Bodø domkirke, 19:00
Stavanger - 12. november, Stavanger domkirke, 19:00

Turbonegromarkerer 30 års jubileumet sitt med å turnere og slapp farget vinyl utgaver av "Ass Cobra" og "Apocalypse Dudes". Resten av verden får mulighet til å kjøpe de fra 1 november i år. Platene og litt offisiell merch kan du kjøpe her 

Balle Malurt Band, er for tiden i studio og spiller inn sitt debutalbum. Bandets bidrag til samleLPen "2019: Pønk i Norge" har allerede blitt spilt på the Punknews Podcast og på NRK.

Slaamaskins Juleblotsbordfestival 2019 går av stabelen 30 november 2019. Da er Inside Rock Cafè,
Vaskerelven i Bergen stedet å være. Der er det Slaamaskin, GasGasGas, Cult of Doom og Diagnosis 666 som inviterer deg til å tjuvstarte jula i år.

  • Slaamaskiner omtalt som Bergens tyngste rockeband. Med to album ute og nytt på vei. Ikke umulig at det blir sneket inn en smakebit eller to på festen 30.november!

  • GasGasGaser et alternativ-rock band med base i Bergen. Musikken er influert av alt fra tidlig Garage rock, New Wave til moderne bluesrock.

  • Cult of Doom er et relativt nytt bekjentskap i den bergenske metalundergrunnen. De henter mye av inspirasjonen fra Old School doom-, trash og heavy metal. Tekstuniverset er orientert mot mytologi, svovel og angst.
  • Diagnosis 666 ble startet en mørk aften i 2011 i Bergen by og byr på upolerte riff, fengende rytmer og over aggressiv vokal. De anser seg for å ligge i grenselandet mellom pønk og metal.

Det nærmer seg jul og i den forbindelse vil Fucking North Pole Recordsgi ut en flott pønksamler på vinyl med kun, ja du gjettet riktig, julesanger – i pønka utfoldelse. Vi kommer tilbake med mer info når det nærmer seg slipp.


Ny låt og video fra RuMuJo

Nytt album fra NXP

$
0
0
Nytt album fra NXP. Denne gang en samling låter som ikke passet inn noe sted og dermed har ligget lagret i påvente av bedre tider. Noen helt siden 1980-tallet, andre så ferske som 2018. Gratis nedlasting/strømming her.

Albumet er utgitt av Paranoia Is Freedom og av Requiem Productions.

Fire nye pønka plater fra Fucking North Pole Records før jul!!!!

$
0
0
Fucking North Pole Records slår på stortromma i November og Desember - med utgivelse av hele 4 langspillere!!

23. november: Diverse artister: 7000 RIFF. Nøyaktig 40 år etter utgivelsen, blir denne klassikeren re-utgitt i ekstremt limitert utgave i 250 eksemplarer på rød vinyl med oppdatert vedlagt hefte. Dette var i sin tid Norges første pønksamler. Skiva inneholder klassikere med blant annet: Johnny Yen Bang, Sjølmord, Edge, Bitch Boys og flere!

29. november: Diverse artister: Julepønk i Norge.
Endelig kommer det et samlealbum med julepønklåter i Norge. Eller skal vi egentlig si det er anti-julelåter? Uansett, her er det samlet nye og gamle klassikere med disse bandene: Life... But How To Live It?, BAKRUS, Honningbarna, Feet-Punk, Astmatisk Gapskratt, Sugar Louise, Fuck Ups, Ramalama das Pönkabteilung, Karsk Gutan, NEPERUD, Brillejesus, Slim 69, Dead Swingers, Haust og Barren Womb!
Plata gis ut i 300 eks. 100 limiterte med hefte på grønn vinyl!

Fredag 6. desember: Kriminell Ungdom/ Total Undergang - splitt (1981). Her er samlet et knippe låter fra de to legendariske Narvikbandene Kriminell Ungdom og Total Undergang. Dette er låter innspilt på øvingsrommet og live. Det låter rått og brutalt og er noe av det tøffeste som er gitt ut av norsk pønk fra 1981. Limitert 250 eks med vedleggsark.

6. desember: NORD MOT NORD - Nordlengselstyranniet. Musikalsk refereres det til sentrale punkter i både hardcore- og metalhistorien, men det hele ikles en nordnorsk attityde, følelse og ikke minst språkdrakt, og gir det et uttrykk som er akkurat det det er: Med god hjelp fra blant andre JODDSKI(Jørg-1), Aslak fra ONDT BLOD og Fritz-Ragnvald fra ATTAN, gir Nord Mot Nord oss et potent skrik fra det dypeste av den nordnorske avgrunnen! 250 eksemplarer på hvit vinyl i et flott gatefold cover med alle tekstene!

Disse kan alle bestilles ved å sende epost til dyrnes@outlook.com (tar kun bestilling av disse pr epost!). Koster 299,- pr stk.

Fotokunstutstilling med tema; pønkens inntog i Trondheim

$
0
0

7000 KNIPS - bilder fra den elektriske åndsrevolusjonen som hjemsøkte Trondheim i perioden 1977 – 1987.

En ukronologisk og ikke-autoritativ gjennomgang av visse hendelser som fant sted på ulike steder i Trondheim i denne perioden, og som kan knyttes til det som i mangel av bedre begrep ble omtalt som punk.

Fotografier av Thor Nielsen, Dag Nystuen, Kristin Stoltz og Ragnar B Wold,
Utstillingen er kuratert av Martin Palmer og Ragnar B Wold
Åpning lørdag 23.11.19 kl. 18.00 - 20.00
Utstillinga er ei salgsutstilling og kan sees hos Wold kunstformidlings galleri i Trondheim.



Negative Øhio - Metal Is Girly And Gay (And That’s Okay) (album anm.)

$
0
0

Negative Øhio er en innovativ duo bestående av Gigakoops fra Ohio USA, og Nightmare Lyre fra Bodø. Prosjektet startet som en måte å samarbeide på med å utforske nye lydbilder og stilarter uten å sette seg noen begrensninger hverken som musikere eller som produsenter. Med mange inspirasjonskilder blir selvsagt utvalget variert. Her svinger det fra støy, metal, jazz til punk, industriell musikk, techno og sjangre som er så mikroskopiske at knapt utøverne selv ikke har hørt om de.

Noe som går igjen i alt dette er humor. Å få fram smilet samtidig som man nynner med eller lar foten gå, er tydeligvis en viktig komponent i flere av låtene. “Metal Is Girly And Gay (And That’s Okay)” er deres debutalbum, og er en samling av duoens singler som de har spilt inn i løpet av et års tid. «Tittelen på albumet er ment som en spøk om stereotypene rundt heavy metal kulturen, samt å indikere prosjektets verdier og mål.» kan man lese i vedlagte presseskriv til denne CD utgivelsen.

Som før nevnt kommer forskjellige sjangre som perler på en snor, der en oppriktig glede av å eksperimentere kombinert med et smil er den røde tråden i dette albumet. Hver sang på albumet skiller seg ut fra hverandre. Instrumentbruken er svært forskjellig fra låt til låt. Der de i en låt blander elektroniske trommer med ukulele improvisasjon og vokal i en heavy orientert sjanger, blander de i en annen field recordings og samples med otamatone jamming og freeform perkusjon for å skape et kaotisk og forstyrrende lydbilder.

Utradisjonell bruk av instrumenter er også en viktig del av prosjektet. Her er gitarer stemt ned og overstyrt til et punkt der de knapt høres ut som et faktisk instrument. Brusflasker, kulepenner, en vaffelrist og diverse treningsutstyr blir tatt opp og satt sammen til et trommesett i studio osv. Til «vanlige» instrumenter som en didgeridoo innspilling fra gjesteartisten May S. Ikke bare instrumentene er eksperimentelle, men også deres bruk av respektives soloutgivelser blir samplet og overstyrt til nye melodier. Hvis det lager lyd, så blir det brukt på en eller annen måte. Låter som “There Are No Oceans in Ohio” og “A Trip In The Abysses” eksemplifiserer dette. At de har blitt profilert av Ny musikk Bodø bør ikke komme som noen overraskelse.

Omslaget er så fargerikt at enhver psychedelica fanatiker kan droppe å droppe LSD i noen uker. At tekstene er trykt i coveret er svært positivt da de ikke alltid er like lett å oppfatte, men å få lest de, låtlisten og annen info uten bruk av lupe er nok umulig for de fleste. En låtliste som ikke inkluderer de to hemmelige bonuslåtene; «Everybody's Santa in Purgatory» og «MMXVIII». Støyende låter som du først kommer i julestemning av, og vil rive deg med i ett nytt univers på den andre.

Har du lyst til å utfordre deg selv eller noen som «liker alt» er dette en innertier av et album. «Metal Is Girly And Gay (And That’s Okay)» slippes i dag den 7. November, og blir gitt ut både på strømming av bandet selv, og på CD via legendariske Dirt Records.

Til glede for alle oss som har rotet vekk lupen, her er låtlisten:
  1. There Are No Oceans In Ohio [Fersk Fesk Mix] - 04:23
  2. Someone Was Wrong On the Internet, and I Need to Prove Them Right - 03:00
  3. Alvin Dies Of Neurotoxin While An Onlooker Stares Into the Abyss, Before the Abyss Stares Back - 03:24
  4. Lavender Is Known for Its Relaxing Qualities - 03:55
  5. The Great Fiskelefse Mystery (ft. May S.) [Album Mix] - 03:58
  6. From Monopoly to the Grave - 02:50
  7. The BMI Bandit vs. The Yoga Warrior for Omnivore of the Year - 04:29
  8. In This House of Worship, No One Leaves Hungry - 03:51
  9. A Trip In the Abysses - 07:06
  10. Child Murderer! (I Always Knew It Would Come To This) - 03:18
  11. The Toy That Protects American Oil Interests Overseas - 03:38
  12. Don’t Wipe Your Ass With Oil - 04:27
  13. There Are No Oceans In Ohio [Svart Hav Remix] - 04:09
  14. Everybody's Santa in Purgatory (hemmelig bonus spor) - 03:46
  15. MMXVIII (hemmelig bonus spor) - 03:25

Støttekonsert for Hjelmsgate 3

$
0
0

Hjelmsgate 3 er en av Oslos eldste motkulturelle institusjoner. I morgen, lørdag 9. november, er det støttekonsert for restaureringen av Hjelmsgate 3 på Misfornøyelsesbar fra klokken 19.

Siden 1969 har stedet holdt det gående med bokkafeen Jaap van Huysmans Minde, vegetarrestauranten, det har huset Gateavisa-redaksjonen og mye mye mer!

I 2014 brant Hjelmsgate, og har siden blitt satt i stand på dugnad. I anledning en siste innsats for å få huset ferdig blir det støttefest og konsert på Misfornøyelsesbar.

Lineup:
- Gro Andresen
- Japee
- Current Sax.

Cc: 100,- går uavkortet til gjenreisningsarbeidet.

Et silketrykk signert Christopher Nielsen er attpåtil hovedpremie i en folkefinansiering for å reise de nødvendige kronasjer for den siste innspurt, slik at Hjelmsgate kan åpnes igjen til neste år.

Trykkene selges på Misfornøyelsesbar i forbindelse med konserten og kan ellers kjøpes og hentes på sykkelverkstedet i Hjelmsgate 3. Silketrykket er signert og nummerert av Christopher Nielsen. Kun kr 1400,- som går uavkortet til å finansiere siste runde av istandsettelsen av Hjelmsgate 3.

Kontakt Majorstuen Sykkelverksted på FB eller 940 34 284 for mer info. Beløpet kan overføres til konto 1254.05.03093 eller vippses til 920 34 612 (merkes med "silketrykk")

Ny utgave av papirutgaven av Musikk fra Norge fra og med i dag!

$
0
0

Ny utgave av fanzinen Musikk fra Norge er i salg fra og med i dag. Denne gang handler det om pønkens inntog i Norge fram til nyttårsaften 1980. En kort internasjonal gjennomgang først for å sette det hele i perspektiv, deretter en nøye gjennomgang av de viktigste hendelsene og bandene i Norge fra 1975 til og med 1979.

Det blir selvsagt også fokusert på Norges første pønkevinyl (nei det er ikke Børres kork). En evig diskusjon men denne gang med kildehenvisninger i hytt og gevær så alle kan etterprøve påstandene (i motsetning til alle røverhistoriene om Børres kork og andre).

Har tatt med kassettutgivelser (som kom før de fleste norske pønkplatene) og historiske hendelser av betydning. Alt dette og mere til for kun 50 kr (70 kr inkl porto i Norge). For utlandet spør først.

Betales enten på Vipps; 90038812, eller PayPal eller til konto; 64281149359 (Tore Stemland). Husk samtidig å sende meg en beskjed om din postadresse. På forhånd takk.

Nordisk Komponistråds ærespris for 2019 er tildelt UNM

$
0
0

I følge en pressemelding fra Nordisk Komponistråd (NK), publisert på Komponistforeningen sin web, kommer det fram at Ung Nordisk Musikk (UNM) er tildelt årets ærespris. Ærespriser deles ut til kandidater som har gjort en ekstraordinær innsats for nordiske komponister og nordisk komponistliv.

NK og UNM ble begge grunnlagt i 1946 og arbeider for interessene til komponister innen kunstmusikk, elektroakustisk musikk, lydkunst og andre som jobber med lyd som kunstform i de nordiske landene.

Fra pressemeldingen
«I 2019 tildeles prisen UNM, (Ung Nordisk Musikk), en nordisk organisasjon hvis formål er å fremme samarbeidet mellom unge nordiske komponister og musikere.

Helt siden 1946 har UNM årlig arrangert UNM-festivalen, med fremføring av verker av nordiske komponister, lydkunstnere og andre kunstnere som jobber med lyd — samtlige under 30 år. Komponistenes unge alder er et viktig prinsipp i festivalen. Ikke sjelden har UNM vært en sentral milepæl i de unge komponistenes overgang fra å være student til å bli profesjonell komponist. Gjennom UNM får unge komponister møte en seriøs fremføringsarena og dedikerte utøvere. De får bygge erfaringer fra framføringssituasjonen samtidig som festivalen tilbyr faglig påfyll i form av mesterklasser og seminarer, samt musikkfaglige og estetiske diskusjoner med andre unge, nordiske komponister.

Komponistene som deltar i dette nettverket får altså ikke bare verdifull yrkeserfaring. Mange får også vesentlig erfaring fra organisasjonsarbeid, ettersom arrangøransvaret rullerer fra land til land. Komponistene får også relevante nettverk med profesjonelle kontakter som mange har med seg gjennom sitt yrkesaktive liv.

Både Nordisk Komponistråd og de ulike komponistforeningene som er medlemmer i rådet, har nylig gjort repertoarundersøkelser som forteller at utvekslingen av nordisk musikk de nordiske landene imellom er marginal.

Med denne prisen ønsker rådet å hedre ikke bare det konsistente arbeidet UNM gjør for unge komponister, og kontakten mellom dem, men også den generelle innsatsen de gjennom sine åpne konserter gjør for at også et bredere publikum kan få mulighet til å høre nordisk musikk som de i liten grad ellers ville fått tilgang til.

Vi gratulerer og håper at prisen vil inspirere til en videre innsats for nordiske utveksling og samarbeid. Prisen består av 50 000 NOK og en plakett. Prisen ble delt av ut Bent Sørensen, ny president i Nordisk Komponistråd, under avslutningskonserten til Nordic Music Days, som har gått av stabelen 13-16. november i Bodø. Festivalen eies av Nordisk Komponistråd og arrangeres på rundgang mellom medlemmene i rådet.»

Nylig ble neste års deltagere til UNM utvalgt. Til sammen 46 norske verker av 27 komponister ble vurdert til UNM festivalen 2020 i Tammerfors. Juryen har valgt ut følgende komponister (i etternavns alfabetiske rekkefølge) med ett verk hver: Anna Berg, Martin Andreas Hirsti-Kvam, Nemanja Lakicevic, Martin Torvik Langerød, Elias Nurmi, Jonas Lie Skaarud og Nora Elise Stemland (som Strangerous)

Konsert Ilen Menighetshus med 4 band!

$
0
0

Nå på førstkommende torsdag, 21 november, arrangerer «Alle snakkar om været - ingen snakkar om klimaendringar» til en rusfri pønka aften for alle.

Dørene åpner 18:00
første band går på 19:00 presis
Koster 50 kr (kun cash)

De som spiller er;
* J. Marinelli er et enmannspønkeband fra West Virginia, USA.
* Beauty Center er et lite bråkete bråkeband fra Oslo som lager lumsk musikk med nostalgiske tekster om seine kvelder, om å henge rundt, og om å sakte—men sikkert—vokse opp.
* Kommunalt svømmeanlegg er ei Trondheimsbasrt musikkgruppe som spiller post-punk og/eller frirock.
* Skogens rop er et Trondheimsbasert trubadurlaug som forsøker å endelig drepe rocken en gang for alle… med rock.

Burde friste enhver med pønka innstilling og sans for aggressive toner, uansett alder. Vil du vite mer finner du en Facebook event her.

Viewing all 1002 articles
Browse latest View live